• Ken je deze workshop al?

    Relaties

    Een partnerrelatie is bij uitstek een plek waar persoonlijke thema's van partners steeds opnieuw naar voren komen. Hoe kun je hiermee omgaan? Lees meer

Actuele informatie over het coronavirus

10 maart 2020

Update 6 mei

Op 6 mei heeft de regering een perspectief geschetst voor een geleidelijke versoepeling van de coronamaatregelen. Op grond hiervan, en op grond van de informatie die we van onze veiligheidsregio hebben ontvangen, zijn wij plannen aan het maken om na 1 juni onze opleidingsgroepen voort te zetten, uiteraard met inachtneming van alle regels. Dit zal forse aanpassingen vragen, maar we zijn optimistisch dat het gaat lukken om alle opleidingsgroepen voor de zomer af te ronden.

Volg je op dit moment een opleiding of heb je je opgegeven voor een workshop? Dan krijg je zo spoedig mogelijk bericht van ons.

Het coronavirus

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de vele mensen die elke dag bij Phoenix over de vloer komen, vinden we het van belang om onze cursisten te informeren over hoe wij hiermee omgaan. Wat betekent dit voor je bezoek aan Phoenix? Op deze pagina houden we je op de hoogte.

Wat betekent dit voor Phoenix?

Om te beginnen schorten we een goede Phoenixgewoonte voorlopig op, en dat is de Phoenixhug. We vragen iedereen om niet meer te huggen, handen te schudden of elkaar anderszins aan te raken. Beperk fysiek contact tot een minimum.

  • Was meerdere keren per dag goed je handen, dat betekent met water en zeep, minimaal 20 seconden en goed afdrogen.
  • Moet je hoesten of niezen? Doe dit in je elleboog. 
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geen handen schudden, huggen of fysiek contact
  • Blijf thuis als je last hebt van je luchtwegen (hoesten, niezen, benauwdheid) en koorts hebt.
  • Voor mensen uit Noord-Brabant geldt: blijf thuis als je bovenstaande symptomen hebt, ook in lichte mate.

We doen een beroep op iedereen om je aan deze regels te houden als je naar Phoenix komt.

Update 12 maart

De dag voor deelnemers aan de Ethische Code die op 17 maart zou plaatsvinden, zal worden verzet naar een later moment. Deelnemers krijgen hierover bericht van ons.

Update 15 maart

Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, worden vanaf 16 maart alle scholen en veel openbare gelegenheden gesloten. Wij vinden het belangrijk om ons daarbij aan te sluiten. Voor het bedwingen van het virus is het van groot belang dat we allemaal onze contacten zo veel mogelijk beperken. Dat betekent dat we alle bijeenkomsten in de panden van Phoenix opschorten en zo veel mogelijk overgaan op lesgeven via het online platform Zoom.

Phoenix is een plek van ontmoeting. Via de ontmoeting leren we van elkaar, dat is de essentie van ons instituut. Dat we nu overstappen op lesgeven via een digitaal platform, is in die zin een grote stap. We nemen hem overigens met overtuiging, omdat dit is wat het leven nu van ons vraagt. Het is ook leren voor ons. We bevinden ons allemaal in nieuw gebied, waarin we voortdurend aan het leren zijn in hoe we het virus kunnen remmen en onszelf weer gezond kunnen maken én hoe we daarnaast het leven en het leren door kunnen laten gaan. Een leercurve die nog wel even aan zal houden.

Volg je bij ons een opleiding?
Dan krijg je kort voor de cursusdag via je trainer een uitnodiging voor een meeting via Zoom. Ook de supervisiedagen zullen via dat platform verlopen. Je krijgt hierover van ons bericht.

Heb je een afspraak voor coaching?
Vrijwel alle coachingsgesprekken gaan vanaf nu via Zoom. Je krijgt hierover bericht van je begeleider.

Sta je ingeschreven voor een workshop?
Dan nemen wij voor die tijd contact met je op om met je te overleggen over het verplaatsen van jouw workshop.

Update 24 maart

Sinds gisteren zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd door de regering. Hierin is bepaald dat alle evenementen met een vergunningsplicht worden verboden tot 1 juni. Deze maatregel is niet van toepassing op Phoenix, voor ons gelden de regels die voor de scholen zijn gegeven. Wij wachten nadere instructies af. 

Proeverij vervolgopleidingen
De Proeverij die gepland staat voor maandag 30 maart gaat door. Juist in deze tijden van coronacrisis vinden wij het van belang om elkaar te blijven ontmoeten én we zoeken naar nieuwe wegen om dat te doen. De afgelopen dagen hebben we – noodgedwongen in deze tijd van afstand houden – al onze opleidingen via online platform Zoom voortgezet en onze ervaringen zijn positief. Vandaar dat we hebben besloten om ook onze proeverij via Zoom aan te bieden. Het zal anders zijn dan anders, maar naar ons idee toch waardevol; we weten immers nog niet wanneer we onze bijeenkomsten weer kunnen oppakken.

Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten houden. Mochten de richtlijnen die de regering en het RIVM doen uitgaan veranderen, dan zullen wij die opvolgen en passen we deze pagina aan. Meer informatie kun je vinden op de website van het RIVM: www.rivm.nl