• Ken je deze opleiding al?

    Systemisch Werken

    Ons leven kent van jongs af aan vele systemen. Een familieopstelling heeft tot doel de verborgen belemmeringen in die systemen zichtbaar te maken. Iedereen heef Lees meer

Het zwijgen rondom Nederlands-Indië

15 augustus 2017

Op 15 augustus herdenkt Nederland bij het Indisch Monument in Den Haag alle slachtoffers van de Japanse bezetting. Op diezelfde datum in 1945 kwam er met de capitulatie van Japan een officieel einde aan de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden.

Bij Ereveld Vol Leven - een eigentijdse manier van herdenken waar Phoenix aan bijdraagt - was er dit jaar extra aandacht voor de slachtoffers in Nederlands-Indië. De bijgevoegde trailer van Media Luna - DLGR geeft een impressie hiervan.

In oktober 2017 verschijnt de documentaire Het grote Zwijgen over de Tweede Wereldoorlog in Nederlands Indië. Vijf verhalen over vaders, zonen en kleinzonen. Zij vertellen hoe deze oorlog een rol speelt en hoe deze ook plek kreeg in hun eigen leven. In hun jeugd maar ook nu, nu zij volwassen zijn. Hoe over deze periode werd gezwegen en daarmee juist zoveel impact kreeg.