• Ken je deze opleiding al?

    Professionele Begeleiding van Organisaties

    De kern van deze opleiding is leren op identiteitsniveau gezondheidsbevorderend te werken met mensen in grote systemen. Hiermee wordt bedoeld: met aandacht en r Lees meer

In memoriam Alexandra Tompkins

22 augustus 2017

Het licht is rond

Het licht is rond en rolt naar alle kanten
de bergen op en af, de dalen door
de wezens in en uit en langs de planten
stijgt het de bomen in en gaat het alles voor

Waarheen?
Ik vraag dat niet, ik kom ik ga
Omdat mijn handen en mijn voeten,
mijn ogen en mijn hart zo moeten
en ik het licht nu eenmaal zo versta.

Pierre Kemp

Tot ons grote verdriet hebben we afscheid moeten nemen van onze lieve, levenslustige collega Alexandra Tompkins. Voor de zomer nog volop aan het werk binnen Phoenix en nu zo plotseling overleden op 19 augustus.

Elf jaar lang heeft ze haar plek in ons instituut volop waargemaakt en betekenis gegeven. Behalve als trainer in de driejarige opleiding en Ambacht van het hart gaf ze vele workshops, zoals Moeder – dochter en Luisteren naar je lichaam. En De parel in de oester, die ze ontwikkelde vanuit haar eigen thema. Ze wist als geen ander dat gezondheid en ziekte nauw met elkaar verbonden zijn en dat je ziek zijn kunt beschouwen als transformatieproces. Vol enthousiasme werkte ze ook met paren die opnieuw de weg naar elkaar moesten vinden, onder andere in Het wakker kussen van het verloren land.

We zullen haar missen. Haar lichtheid en volle lach. Haar stralende ogen onder een bos donkere krullen. Haar weten van de spirituele laag en haar zoektocht naar vaste grond.

En we zullen iets van haar speciale Alexandra-energie meenemen naar de toekomst toe. 'Het licht is rond.'