• Ken je deze opleiding al?

    Trainersopleiding

    De trainer nodigt mensen uit mee te gaan op hun eigen lerende ontdekkingsreis. Tegelijkertijd nodigt het trainersvak jou als trainer uit eruit te halen wat erin Lees meer

Post-HBO-status voor alle cursisten driejarige

26 mei 2014

Sinds kort is het voor iedereen die de driejarige opleiding in Professionele Communicatie heeft afgerond met een certificaat onder voorwaarden mogelijk om een officieel erkende Post-HBO-status te verwerven. Hieronder lees je meer over de achtergronden.

Een jaar geleden verwierf onze Opleiding in Professionele Communicatie de officieel erkende Post-HBO-status. Hiermee was het al mogelijk voor alle cursisten die vanaf 2010 de opleiding met een certificaat hadden afgerond, een Post-HBO-certificaat te verwerven. 

We ontvingen echter ook veel teleurgestelde reacties van cursisten die graag een Post-HBO-certificaat wilden bemachtigen, maar die vanwege de datumgrens buiten de boot vielen. Hierop zijn we opnieuw met de accrediterende instantie, het Centrum voor Postinitieel Onderwijs (CPION) in gesprek gegaan. Het resultaat hiervan is dat nu ook onze cursisten die voor 2010 de opleiding hebben afgerond, voor een Post-HBO-certificaat in aanmerking komen.

Omdat de opleiding in de loop der jaren wel wat veranderd is, hebben we de belangrijkste verschillen in kaart gebracht. Dat was een eis van het CPION. De discrepanties liggen met name op het gebied van Systemisch Werken, dat in 2001 in de driejarige is geïntegreerd.

Wat is een post-HBO-certificaat?

Een post-HBO-certificaat zegt iets over de kwaliteit, het niveau en de relevantie van de opleiding die je hebt gevolgd. Het kan voor opdrachtgevers en werkgevers een waardevolle toevoeging zijn op je CV. Daarnaast word je opgenomen in het Abituriëntenregister, een landelijk en openbaar register dat opdrachtgevers kunnen raadplegen. 

Wat betekent dit voor jou?

Wil je in aanmerking komen voor een Post-HBO-Certificaat? Kijk dan allereerst naar het jaar van jouw afstuderen. Hieronder vind je nadere instructies.

Heb jij de driejarige opleiding afgerond in 2000 of eerder?

Dan is het nodig dat je aanvullende ervaring en kennis opdoet over Systemisch Werken. We hebben hiervoor een korte leergang in het leven geroepen, waarin je het geleerde in de opleiding in Professionele Communicatie kunt opfrissen in het licht van Systemisch Werken. 

Voor wie de opleiding Systemisch Werken heeft gevolgd, is deze aanvullende leergang niet nodig.

Heb je de driejarige opleiding in of voor het jaar 2000 afgerond en ben je daarnaast in het bezit van een certificaat Systemisch Werken van Phoenix?

Dan kun je je direct aanmelden voor een Post-HBO-certificaat. De kosten hiervoor bedragen €95,11 (incl. BTW). We hebben een formulier gemaakt waarin alles staat wat we van jou nodig hebben.

Heb je de driejarige opleiding afgerond tussen 2001 en 2009?

Dan kun je je direct aanmelden voor een Post-HBO-certificaat. De kosten hiervoor bedragen €95,11 (incl. BTW). We hebben een formulier gemaakt waarin alles staat wat we van jou nodig hebben.

Heb je nog vragen?

Klik dan hier voor een overzicht van veelgestelde vragen.  Als jouw vraag hier niet tussen staat, stuur dan een mail naar posthbo@phoenixopleidingen.nl