• Ken je deze workshop al?

    Relaties

    Een partnerrelatie is bij uitstek een plek waar persoonlijke thema's van partners steeds opnieuw naar voren komen. Hoe kun je hiermee omgaan? Lees meer

Mariët van Cooten over de trainersopleiding

14 september 2013

Wat maakt dat ik zo enthousiast ben over de Trainers-opleiding?

De naaktheid van de plek als trainer is nergens zo groot als in de Trainersopleiding. Dat is spannend én het maakt me scherp bewust van mijzelf op die plek op dat moment. Ik heb het te leven en lerend te laten zijn. Dat vraagt van mij de bereidheid om mijzelf vol als klankkast in te zetten, te luisteren naar mijn lijf, mijn wezen. Zo leren cursisten dat ook te doen.

Dat kan even goed doordat ik de plank missla, door er met boter en suiker in te gaan, als via een mooie interventie. Als ik het in contact mis mag hebben van mijzelf en dat laat zien, blijkt dat leerzaam en ruimte gevend voor mensen en natuurlijk ook voor mijzelf. Dat vraagt van mij als trainer dat ik in verbinding ben met mijn eigen trilling, tegen de achtergrond van mijn geschiedenis. Zodat ik mensen kan uitnodigen het op hun eigen wijze te doen met hun trilling, tegen de achtergrond van hun geschiedenis.

Hoe leren mensen en hoe stuur je dat leren aan? Hoe maak je nieuwsgierig en bereid? Hoe werken groepsprocessen, hoe ga je om met de overdracht die je als trainer oproept en naar je toe krijgt? Hoe bouw je een training op? Lijfwerk, stem... er komt zoveel langs.

Ik hou ook van de creativiteit die los komt, al die werkvormen die ontstaan, de muzen die weer tot leven komen. Een stem die weer gaat klinken, handen die boetserend beelden laten ontstaan en zo voort. Als dat weer wakker wordt in mensen, kunnen ze anderen ook weer in beweging krijgen. De Trainersopleiding is voor mij naast diepgang ook plezier maken, ervaren, doen met vallen en opstaan.

En ik vind het echt heel gaaf dat mensen de deur uit lopen met een product in handen waar ze zo mee naar buiten kunnen. Heel veel workshops die mensen de afgelopen jaren in de Trainersopleiding hebben ontworpen, worden inmiddels overal in den lande gegeven. Dat vind ik zo bijzonder, dat mensen tevoorschijn komen en iets van zichzelf in de wereld zetten.

Mariët van Cooten

Ben je benieuwd naar de Trainersopleiding en zoek je meer informatie? Klik dan hier.