Herman Cools

'De kunst bestaat er voor mij in om me af te stemmen op de wilde energie in mensen, ermee te resoneren en ze te richten om veranderingsprocessen aan te sturen. Net als schoonheid is wildheid een levensbron. Soms voel ik mij als een 'mensenfluisteraar.'

Opleidingen: Na zijn theologische basisopleiding studeerde hij gestalt en psychosynthese. In zijn benadering voelt hij zich het meest thuis in de jungiaans- archetypische psychologie (Hillman, Moore, Estés…). Zorg voor de ziel en leven vanuit verbeelding vormen het hart van deze stroming. Daarnaast is hij ook vertrouwd met tantra en gefascineerd door sjamanisme, taal en spiritualiteit van het lichaam.

Hij schreef een boek over spiritualiteit: Het schitterende duisterHerman heeft ruime expertise opgebouwd in het begeleiden van (homoseksuele) mannen en in het werken met mannengroepen. Over de zoektocht van gay mannen naar een eigen plek schreef hij het boek Lust en littekens.

Herman werkt in Antwerpen als coach en psychotherapeut. Binnen Umbra, centrum voor lichaamswerk, psychotherapie en spiritualiteit, begeleidt hij eigen trajecten over seksualiteit en zingeving. 

 

 

Direct contact met Herman Cools

In welke opleidingen kom je Herman Cools tegen?