Mirjam Dirkx

'Zoals ik steeds weer in de tonen van de piano mijzelf kan terugvinden, zo luister ik naar de ander. Alle rafelrandjes, onverwachte wendingen en verschuivende ritmes verklanken een wereld aan ervaringen. Horen wie er in die meerstemmigheid tevoorschijn komt ontroert me keer op keer'

Mirjam Dirkx (1969) is begeleider, pianist en auteur. Ze werkte jarenlang als pianodocent, had daarna tien jaar lang haar eigen coachings- en trainingspraktijk en nu begeleidt ze mensen en organisaties bij Phoenix Opleidingen. Daarnaast schrijft ze over de muzen en over het begeleidingswerk, zoals in De muzen aan het woord enĀ Passe-partout. Ze is helemaal in haar element als ze de rijkdom, de welsprekendheid en de krachtige symboliek van de muzen kan verbinden met het werkveld van de persoonlijke ontwikkeling.

'Mensen zien in waar ze zijn, met alles wat er speelt... niets meer hoeven te veranderen. Want alles - het verontrustende en het zachtzinnige, het angstaanjagende en het prachtige, het duistere en het oplichtende - is muziek'.

Opleidingen: Conservatorium klassiek piano (docerend musicus), Professionele Begeleiding van Organisaties, het Helende Verhaal, Relatietherapie.

In beeld

Mirjam Dirkx over de primaire beweging in de Passe-partout tapes.

Direct contact met Mirjam Dirkx

In welke opleidingen kom je Mirjam Dirkx tegen?