Wietske Jansen Schoonhoven

'Als ik een ding van kunst heb geleerd, dan is het dat het onbenoembare zichtbaar kan worden gemaakt. Dat ergens ver voorbij de woorden mensen geroepen kunnen worden om zichzelf te ontmoeten met alles wat er is: licht en schaduw, verlangen en gemis, vreugde en tranen. In contact hiermee begint de helende reis naar de eigen creatieve stroom. Ik moedig je aan deze reis te maken om vanzelfsprekend inspirerend en succesvol te ZIJN.'

Wietske Jansen Schoonhoven (1959) brengt haar expertise op het gebied van de beeldende kunst, inspiratie en creativiteit in de therapeutische ontmoeting. Met haar werk wil ze cliënten en begeleiders inspireren deze invalshoek in hun werk en leven te versterken. Een belangrijke toegangspoort naar de innerlijke stilte, die onze persoonlijke reis bekrachtigt. 

Als dochter van een huisarts op het Friese platteland leerde ze van jongs af aan te kijken naar het verhaal dat mensen mee brengen. 'Hoe kunnen mensen tot gezondheid terugkeren', was de centrale vraag aan de keukentafel. De vele kunstenaars en creatieven onder de patiënten van haar ouders gaven hier beeld aan. Eerst als kunsthistoricus en nu als begeleider werkt ze met het verhaal achter de woorden en de zichtbare werkelijkheid als bron.

Opleidingen: kunstgeschiedenis van de moderne tijd, Saswitha school voor yoga en wijsbegeerte (met specialisaties chakrapsychologie, adem en ademtherapie en meditatie). Relatietherapie, Professionele Begeleiding, De Maskermaker en de Trainersopleiding, internationaal gecertificeerd NLP Trainer.

In beeld

Wietske Jansen Schoonhoven vertelt over projectieve identificatie in de Passe-partout tapes.

Direct contact met Wietske Jansen Schoonhoven

In welke opleidingen kom je Wietske Jansen Schoonhoven tegen?