Ons aanbod

Bij Phoenix Opleidingen vind je een gevarieerd aanbod tot scholing, zowel op professioneel als op persoonlijk gebied. Hieronder vind je een overzicht van onze opleidingen, cursussen en workshops. Wij nodigen je van harte uit ons aanbod te bekijken. 

Online ochtendsessies

Op deze pagina heten we jullie welkom bij onze live ochtendsessies. Omdat wij er groot belang aan hechten dat de ontmoeting doorgaat, bieden we op deze plek regelmatig livestreams aan. Dat kunnen inspirerende sessies zijn, een uurtje lichaamswerk of lekker luisteren naar een verhaal via een audiolink. Zo staan we gezamenlijk stil bij de bestaande en nieuwe uitdagingen die we tegenkomen in het leven en kun je je even laten voeden buiten de dagelijkse beslommeringen om. Een plek om te experimenteren en waar het ontmoeten van hart tot hart nog steeds mogelijk is.

Heb je de livestream gemist? De opnamen van alle sessies kun je via de links hieronder terugvinden, een paar uur na de livestream is de opname beschikbaar.

Bekijk de Online ochtendsessies

Driejarige opleiding in Professionele Communicatie

Mensen die met mensen werken hebben inzicht nodig in wie zij zelf zijn. In de driejarige opleiding in Professionele Communicatie ga je op reis naar je bronnen en drijfveren en leer je ze te gebruiken als voedingsbodem voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Aan het eind van de opleiding heb je geleerd het eigene van jezelf te integreren met je vakmanschap en het te gebruiken als bron in je werk en leven.

Bekijk de Driejarige opleiding in Professionele Communicatie

(Vervolg)opleidingen

Onze opleidingen verrijken jouw vakmanschap. Ze vertrekken vanuit de veronderstelling, dat mensen die hun ambacht en hun eigen weg toegewijd zijn, een speciale kwaliteit meebrengen. Professionaliteit kenmerkt zich door impact, door doen wat werkelijk dient.

Onze vervolgopleidingen zijn bij uitstek geschikt voor cursisten die onze driejarige opleiding hebben afgerond. Voor sommige opleidingen is tevens de opleiding Systemisch Werken noodzakelijk.

In het schema hieronder kun je zien hoe onze opleidingen op elkaar aansluiten. 

Bekijk de (Vervolg)opleidingen

Workshops

De deuren van onze workshops staan voor je open. Onze workshops zijn leerruimtes die het midden houden tussen verleden en toekomst, wat is, wat was en wat wordt. Ze zijn een vrijplaats om te leren vanuit de ontmoeting. In de ontmoeting krijgen onze uitgangspunten autonomie, heelheid, identiteit, integratie en zingeving betekenis, worden ze aan levende lijve ervaarbaar en van binnenuit te begrijpen. Daarin zijn onze workshops en opleidingen eigen en uniek. 

Bekijk de Workshops

Begeleiding en supervisie

Soms lijk je vast te lopen in een probleem, situatie of relatie. Dat kan in je persoonlijk leven gebeuren of op je werk. Iedereen kent die perioden. Jouw bekende gedrag werkt niet meer, je vertrouwde strategieën lijken niets op te lossen. In deze situaties is individuele begeleiding of supervisie een prachtig instrument om je patronen te doorzien en nieuwe alternatieven voor je gedrag te creëren.

Bekijk het aanbod Begeleiding en supervisie

Supervisiegroepen voor professionals

Voor professionals die onder leiding van een ervaren begeleider willen sparren met vakgenoten, is groepssupervisie een uitdagende optie. Ook als je diverse opleidingen hebt gevolgd, en je wilt jezelf scherp houden, bieden deze groepen je speel- en groeiruimte. We hebben verschillende varianten, afhankelijk van je voorkeur en ontwikkelwens.

Bekijk de Supervisiegroepen voor professionals

De tekens verstaan; een masterclass voor leiders

De tekens verstaan is een masterclass voor eindverantwoordelijk leiders, die groei en ontwikkeling willen leren inzetten als uitgangspunt voor veranderingsprocessen. Je leert begrippen als plek en ordening verstaan in het licht van je organisatie. In de complexiteit van hedendaags leiderschap, vind je de eenvoud terug van wat werkelijk dient.

Bekijk de De tekens verstaan; een masterclass voor leiders

Voor organisaties

Phoenix Opleidingen is betrokken bij uiteenlopende trajecten in organisaties. Vanuit een doorleefde filosofie op groei, ontwikkeling en leren, kijken we naar organisatievraagstukken. Principes waarover wij leerden in onze levens- en ambachtsschool maken we vruchtbaar voor organisaties; denk aan contact en ontmoeting, hechting, loyaliteit, leiderschap en lidmaatschap, plek en ordening. We zien stagnaties als gezonde tekenen van een leerproces dat nog niet voltooid is. Waar dit op gang komt, start de verandering. Vanuit dit leer- en ontwikkelperspectief ontwerpen we ons aanbod; ons werk is zodoende altijd maatwerk.

Visie

De natuurlijke drive tot leren en de ontmoeting zijn ons fundament; in elk contact kunnen er nieuwe, bekrachtigende leerervaringen worden opgedaan. Om dit te laten beklijven, werken we op het snijvlak van persoonlijke en vakmatige ontwikkeling. Want de mens is niet los te snijden van zijn werkcontext én niet van het verleden dat hem gevormd heeft. We kijken vanuit een systemisch perspectief naar organisatievraagstukken, vanuit de ecologie van de hele organisatie. Ieder radertje kan immers bijdragen aan gezondheid. De vraagstukken die spelen - zoals een hoog ziekteverzuim, weinig slagkracht of moeizame samenwerkingen - zien we als symptomen om te verstaan. Wat wil hier geleerd worden? Welke interventie, op welke plek, zet het vliegwiel in gang? We zien erop toe dat het geleerde in het lijf komt, zodat er handen en voeten aan gegeven kan worden.

Expertises

We staan graag naast besturen, directies en managementteams om ze te ondersteunen in het scheppen van een vruchtbaar klimaat in hun organisatie. Onze expertise strekt zich uit van het meedenken en invulling geven aan leerplannen op organisatie-, team- en individueel niveau, tot het begeleiden en coachen van de eindverantwoordelijke leiders. We werken onder andere met systemische interventies en organisatieopstellingen, het organisatiescript, de fases van groepsontwikkeling en de principes van verbindend leiderschap om ontwikkeling te genereren.

Meer weten?

Heb je vragen over wat Phoenix voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op via info@phoenixopleidingen.nl of via ons telefoonnummer 030 - 238 05 47.

Bekijk het aanbod Voor organisaties

Maatschappelijk

Phoenix levert regelmatig een bijdrage aan betekenisvolle maatschappelijke projecten. Hoe verschillend de aanpak of het veld dat ze bestrijken ook is, als initiatieven aansluiten bij onze signatuur en we voelen een verwantschap met de doelen die ze nastreven, dan werken we er graag aan mee.

Zo waren we afgelopen jaren bijvoorbeeld betrokken bij het vormgeven van een eigentijds ritueel tot herdenking anno nu, in het project Ereveld vol Leven. Samen met de Oorlogsgravenstichting bouwden we een nieuw platform voor rouw en herdenking. En we gaven vorm aan de gezonde persoonlijke relatie tussen docent en leerling in een leerlijn voor De Nederlandse School, een opleiding tot meesterdocent voor pioniers in het voortgezet onderwijs. We staan open voor nieuwe, elkaar bevruchtende, samenwerkingen rondom maatschappelijke vraagstukken.

Meer weten? Neem contact met ons op via info@phoenixopleidingen.nl of via ons telefoonnummer 030 - 238 05 47.

Bekijk de Maatschappelijk