Ons aanbod

Bij Phoenix Opleidingen vind je een gevarieerd aanbod tot scholing, zowel op professioneel als op persoonlijk gebied. Hieronder vind je een overzicht van onze opleidingen, cursussen en workshops. Wij nodigen je van harte uit ons aanbod te bekijken. 

Driejarige opleiding in Professionele Communicatie

Mensen die met mensen werken hebben inzicht nodig in wie zij zelf zijn. In de driejarige opleiding in Professionele Communicatie ga je op reis naar je bronnen en drijfveren en leer je ze te gebruiken als voedingsbodem voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Aan het eind van de opleiding heb je geleerd het eigene van jezelf te integreren met je vakmanschap en het te gebruiken als bron in je werk en leven.

Bekijk de Driejarige opleiding in Professionele Communicatie

(Vervolg)opleidingen

Onze opleidingen verrijken jouw vakmanschap. Ze vertrekken vanuit de veronderstelling, dat mensen die hun ambacht en hun eigen weg toegewijd zijn, een speciale kwaliteit meebrengen. Professionaliteit kenmerkt zich door impact, door doen wat werkelijk dient.

Onze vervolgopleidingen zijn bij uitstek geschikt voor cursisten die onze driejarige opleiding hebben afgerond. Voor sommige opleidingen is tevens de opleiding Systemisch Werken noodzakelijk.

In het schema hieronder kun je zien hoe onze opleidingen op elkaar aansluiten. 

Bekijk de (Vervolg)opleidingen

Workshops

De deuren van onze workshops staan voor je open. Onze workshops zijn leerruimtes die het midden houden tussen verleden en toekomst, wat is, wat was en wat wordt. Ze zijn een vrijplaats om te leren vanuit de ontmoeting. In de ontmoeting krijgen onze uitgangspunten autonomie, heelheid, identiteit, integratie en zingeving betekenis, worden ze aan levende lijve ervaarbaar en van binnenuit te begrijpen. Daarin zijn onze workshops en opleidingen eigen en uniek. 

Bekijk de Workshops

Begeleiding en supervisie

Soms lijk je vast te lopen in een probleem, situatie of relatie. Dat kan in je persoonlijk leven gebeuren of op je werk. Iedereen kent die perioden. Jouw bekende gedrag werkt niet meer, je vertrouwde strategieën lijken niets op te lossen. In deze situaties is individuele begeleiding of supervisie een prachtig instrument om je patronen te doorzien en nieuwe alternatieven voor je gedrag te creëren.

Bekijk het aanbod Begeleiding en supervisie

Supervisiegroepen voor professionals

Voor professionals die onder leiding van een ervaren begeleider willen sparren met vakgenoten, is groepssupervisie een uitdagende optie. Ook als je diverse opleidingen hebt gevolgd, en je wilt jezelf scherp houden, bieden deze groepen je speel- en groeiruimte. We hebben verschillende varianten, afhankelijk van je voorkeur en ontwikkelwens.

Bekijk de Supervisiegroepen voor professionals

In-company

Phoenix biedt maatwerk voor vragen die leven binnen een bedrijf of organisatie. Wij kiezen onze werkwijze zorgvuldig, door af te stemmen op wat er speelt, op wat de dynamiek van de vragen bepaalt en op wat de organisatie in haar ontwikkeling dient. Dienend werken met mensen in organisaties betekent ruimte geven aan het potentieel in mens en organisatie om zich te ontvouwen. Het leerpotentieel is te vinden op het snijvlak van de organisatieontwikkeltaak, de professionele ontwikkeltaak en de persoonlijke ontwikkeltaak van mensen in organisaties.

Bekijk het aanbod In-company