De godin in mij

Een workshop over de kracht van het vrouwelijke archetype


De ware koningin
is vrij van koningschap.
Haar licht straalt zonder zon en maan.
Wie haar wezen als schat draagt,
is zelf die schat.


vrij naar Rumi

Een workshop om de godin in jou vol tot leven te brengen. Een kans om je vrouwelijke kwaliteiten te verdiepen en bekrachtigen, en persoonlijk en professioneel te integreren. Op een speelse en intense manier kijk je deze dagen in de spiegel van je innerlijk.

Beelden van Griekse godinnen vertellen in symbolentaal over hun kracht en schaduwkant. Met wie voel jij je verwant? Welk geschenk van een godin is een bijdrage aan jouw leven en de fase waarin je zit? Is het de hoogste tijd om het liefdesvuur te verzorgen, de stilte in jezelf te zoeken of is het contact met anderen juist een ijkpunt? Demeter, Persephone, Afrodite, Hera, Athena, Artemis en Hestia delen hun geheim: de moeder, de maagd, de minnares, de strijdster, de jaagster en zij, die het stille midden bewaart. Elke vrouw draagt deze archetypen in zich. 

Maak de godinnenenergie in jezelf wakker, in een kring van verhalen van toen en nu. Het contact met je lijf is de toegangspoort, geopend via visualisatie, dans en ademwerk.

Uitgebreide informatie Direct aanmelden

Studiepunten en accreditaties

Deze workshop is geaccrediteerd door de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (56 SBU/2 EC).

Vorm

Deze workshop duurt twee dagen.

Opleiders

 • Wietske Jansen Schoonhoven

  "Het onbenoembare zichtbaar maken." Lees meer

 • Joke Goudswaard

  "Licht en schaduw samen, dat is zo mooi!" Lees meer

Ervaringen

 • Aanwezige en ontluikende godinnen

  Tijdens de workshop keek naar de andere vrouwen. Ik zag hun pracht, hoe mooi ze waren in allerlei facetten. En tegelijk zag ik de schaamte en schuld, de angst om niet te voldoen. Alsof ik in de spiegel keek! In de veiligheid van de moederschoot leerde ik de godinnen in mij kennen. De aanwezige en de ontluikende. Dat wat ik in mijzelf veroordeelde bleek juist een Godin te zijn…wauw. - Mona Lagas-Milani

 • Een nieuw land om te verkennen

  Een workshop rondom de godinnen als inspiratiebron voor het werken met de vrouwelijke energieën. Vol verhalen. Joke en Wietske weten als geen ander een prikkelende vruchtbare bodem te scheppen waar iedere vrouw op haar eigen wijze en naar eigen behoefte kan bloeien en oogsten. Een plek waar niets moet en alles mag. Ik heb mezelf laten verleiden een nieuw land te verkennen en wat heb ik er van genoten! Een prachtige verrijking zowel op persoonlijk als op professioneel vlak en ik zit vol nieuwe, levendige energie om het zelf verder tot bloei te brengen. - Gitta Reiszner

Uitgebreide informatie Direct aanmelden