De parel in de oester

In essentie is iedereen gezond en zijn lichamelijke klachten jouw recept op maat. Je lichaam is een gevoelig instrument, dat nauwkeurig weerspiegelt in hoeverre je trouw bent aan je Zelf. Pijn of lichamelijke blokkades roepen je aandacht, omdat ze je de weg willen wijzen naar jouw gezonde kern. Meestal willen we hier zo snel mogelijk vanaf, net zoals de oester het zandkorreltje wil verwijderen omdat het zo schuurt. Maar wanneer we met liefdevolle aandacht durven toegaan naar de kern van onze pijn, kan de zelfheling beginnen; de parel groeit.

Waarom deze workshop?

In deze workshop staan we stil bij de weerstand die lichamelijke klachten en ziekte oproepen, zodat er ruimte komt voor transformatie. Welk verhaal wil nu eindelijk gehoord worden in jou? Wat zijn zelfhelende vermogens en hoe spreek je die aan?

In welke fase jij ook zit in dit proces, in deze workshop ga je ontdekken wie of wat je nog meer bent aan de hand van de handleiding van je eigen lichaam. Een proces van vallen, breken en opstaan.

Deze workshop is een mooi vervolg op Luisteren naar je lichaam. Dit is geen verplichting, maar het kan verdiepend werken.

Uitgebreide informatie Direct aanmelden

Voor wie?

Mensen die geconfronteerd worden met lichamelijke klachten en die willen ontcijferen hoe hierin hun lichaam tot hen spreekt. Mensen die deze workshop eerder volgden, hadden bijvoorbeeld klachten als:

 • pijn (migraine, maagpijn, hartenpijn, schouders- en nekpijn, rugpijn)
 • lichamelijke klachten (rusteloze benen, krampen, uitvalverschijnselen, lusteloosheid, burn-out, eetproblematiek, nervositeit, angst, rusteloosheid)
 • blokkades (vaginisme,
 • een door de arts gestelde diagnose (kanker, artrose, reuma, hartklachten, nierfalen, long- of darmproblemen)

Begeleiders uit de gezondheidszorg die hun professionele ontwikkeling willen verdiepen, zijn welkom wanneer ze bereid zijn om ook hun persoonlijke thema’s in te brengen.

Studiepunten en accreditaties

Deze workshop is geaccrediteerd door de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (95 SBU/3,39 EC).

Werkwijze

Korte stukjes theorie, ervaringsgerichte opdrachten en oefeningen in kleine groepjes. We werken met Systemisch Werken, lichaamswerk, meditatie en visualisatie.

Kosten

€ 825,00 inclusief koffie, thee en lunch.

Opleiders

 • Alexandra Tompkins

  "Trouw zijn aan mezelf betekent voor iedereen iets anders" Lees meer

Ervaringen

 • Steeds meer in contact

  Ik ben een Mooier Mens geworden. Ik was het al maar ik had mijn eigen essentie letterlijk buiten de deur gezet. Ik ben er weer!  Steeds meer in contact met mezelf...
  Peetra

Uitgebreide informatie Direct aanmelden