Mannenkracht

Een man wordt driemaal geboren:
éénmaal uit zijn moeder
éénmaal uit zijn vader
ten slotte uit zijn eigen diepste wezen.

De ontwikkeling van jongen naar man kent vele wegen. Iedere man heeft daarin zo zijn eigen verhaal in relatie tot zijn ouders.

Als zoon sta je voor de opdracht je los te maken van de vrouw uit wie je geboren bent. De gebondenheid aan je moeder kan je ervan weerhouden je eigen pad te gaan. Het verraad dat je daarin voelt wordt veelal ervaren in de claim die ervan uitgaat.

Tegelijkertijd heeft elke zoon de beweging te maken naar zijn vader. In diens invloedssfeer leer je je identificeren met de mannelijke energie. In het aannemen van je vader als autoriteit herwin je je plek als zoon en ervaar je de rust van zijn ruggesteun. Je leert afbakenen en focussen op eigen doelen, en je leert het zwaard hanteren in het maken van heldere keuzes.

Deze stappen in ontwikkeling zijn voor veel mannen niet vanzelfsprekend. Dynamieken in de ouder-zoon-relatie en in voorgaande generaties kunnen deze beweging op onbewust niveau beïnvloeden. Het is van belang om dit van binnen rond te krijgen, wat er ook was.

Uitgebreide informatie Direct aanmelden

Voor wie is deze workshop?

Mannen die hun eigen weg een krachtige impuls willen geven en hun leven meer op poten willen zetten, zowel persoonlijk als professioneel.

Studiepunten en accreditaties

Deze workshop is geaccrediteerd door de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (53 SBU/1,9 EC).

Vorm

Deze workshop duurt drie dagen.

Kosten

€ 725,00 inclusief koffie, thee en lunch.

Opleiders

 • Pieter Berger

  "Diep van binnen is ieder mens intact" Lees meer

 • William Wilson

  "Mensen die hun diepste bestemming voelen, hebben zo'n ontroerende twinkeling in hun ogen." Lees meer

Ervaringen

 • Ik kan het iedere man aanbevelen

  De 3-daagse workshop Mannenkracht was voor mij een unieke en persoonlijke reis, te midden van mannen die hetzelfde doormaken. De herkenning werkte voor mij verbindend en maakte het een veilig bad van steun en kwetsbaarheid. Gedragen door mannenhanden en mannenharten. Deze reis gaf mij het inzicht om echt te gaan staan voor mijn keuzes; daarin oprecht eerlijk te zijn tegen mijzelf en de hulp in te schakelen van andere mannen als onontbeerlijke bron. Kortom: Mannenkracht, ik kan het iedere man aanbevelen! - Joep Tulp

 • Indrukwekkende belevenis

  Wat een belevenis! Indrukwekkend en ontroerend. Ik had deze ervaring veel eerder in mijn leven moeten hebben. De wijze waarop je mij en de anderen door deze tocht hebt geleid was buitengewoon subtiel en zorgvuldig. Is toch niet niks om een groep van 20 man in de leeftijd 21 – 73 door hun labyrint van herinneringen en emoties te loodsen. Ik kom snel terug, en tot die tijd verslind ik de boeken die ik bij jullie kocht. - Ronald Pfeiffer

 • Een waardevolle oogst!

  Gedurende drie dagen maakte ik samen met andere mannen een reis door mijn persoonlijke geschiedenis en vond ik bouwstenen voor een toekomst waarin ik sterker in mijn mannelijke kracht kan staan. Het is indrukwekkend en wonderbaarlijk om te zien hoe jij een groep mannen, volledige onbekend met elkaar, in een kort tijdsbestek een indrukwekkende verbondenheid laat genereren. Voor plezier en humor is in jouw training een plek maar de rode draad is dat lastige thema’s grondig, toegewijd en met liefde aan de orde worden gesteld. Ik heb grenzen verlegd en angsten overwonnen; een waardevolle oogst! - Rob van Asselt

Uitgebreide informatie Direct aanmelden