Mannenkracht

Een man wordt driemaal geboren:
éénmaal uit zijn moeder
éénmaal uit zijn vader
ten slotte uit zijn eigen diepste wezen.

De ontwikkeling van jongen naar man kent vele wegen. Iedere man heeft daarin zo zijn eigen verhaal in relatie tot zijn ouders.

Als zoon sta je voor de opdracht je los te maken van de vrouw uit wie je geboren bent. De gebondenheid aan je moeder kan je ervan weerhouden je eigen pad te gaan. Het verraad dat je daarin voelt wordt veelal ervaren in de claim die ervan uitgaat.

Tegelijkertijd heeft elke zoon de beweging te maken naar zijn vader. In diens invloedssfeer leer je je identificeren met de mannelijke energie. In het aannemen van je vader als autoriteit herwin je je plek als zoon en ervaar je de rust van zijn ruggesteun. Je leert afbakenen en focussen op eigen doelen, en je leert het zwaard hanteren in het maken van heldere keuzes.

Deze stappen in ontwikkeling zijn voor veel mannen niet vanzelfsprekend. Dynamieken in de ouder-zoon-relatie en in voorgaande generaties kunnen deze beweging op onbewust niveau beïnvloeden. Het is van belang om dit van binnen rond te krijgen, wat er ook was.

Uitgebreide informatie Direct aanmelden

Voor wie is deze workshop?

Mannen die hun eigen weg een krachtige impuls willen geven en hun leven meer op poten willen zetten, zowel persoonlijk als professioneel.

Studiepunten en accreditaties

Deze workshop is geaccrediteerd door de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (53 SBU/1,9 EC).

Vorm

Deze workshop duurt drie dagen.

Kosten

€ 725,00 inclusief koffie, thee en lunch.

Opleiders

 • Pieter Berger

  "Diep van binnen is ieder mens intact" Lees meer

Ervaringen

 • Ik kan het iedere man aanbevelen

  De 3-daagse workshop Mannenkracht was voor mij een unieke en persoonlijke reis, te midden van mannen die hetzelfde doormaken. De herkenning werkte voor mij verbindend en maakte het een veilig bad van steun en kwetsbaarheid. Gedragen door mannenhanden en mannenharten. Deze reis gaf mij het inzicht om echt te gaan staan voor mijn keuzes; daarin oprecht eerlijk te zijn tegen mijzelf en de hulp in te schakelen van andere mannen als onontbeerlijke bron. Kortom: Mannenkracht, ik kan het iedere man aanbevelen! - Joep Tulp

 • Een mooie reis

  Op aanraden van een goede vriend ben ik deze workshop gaan doen. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! De trainers confronteren je op een prachtige rustige manier met patronen uit je verleden en wisten mij (en de rest van de groep) duidelijk te maken hoe het verleden invloed heeft op het heden. Het was emotioneel, krachtig en verbindend. Ik kan zeggen dat ik nooit dichter bij mezelf ben gekomen en heb er een ervaring voor het leven bij. - Jack van den Born

 • Rust en kracht

  Een groep met mannen is voor mij niet de omgeving waarin ik me het meest thuis voel, maar binnen onze groep voelde ik niet de competitiedrang die mij vaak onzeker maakt. Tegelijkertijd zorgde de focus op het innemen van mijn plek ervoor dat ik juist zeker was, omdat iedereen zijn plek en ruimte mag innemen. Andere mannen met dezelfde vraagstukken en pijn zien worstelen gaf me rust, daar met andere mannen aan werken gaf me kracht. Na drie dagen liep ik uitgeput, maar meer onbevangen en meer in contact met mijn diepste kracht en kwetsbaarheid terug de wereld in. - Walther van Mechelen

Uitgebreide informatie Direct aanmelden