Muze, roep van je verlangen

Expressie geven aan wat zich roert in jou

In deze workshop leer je om je eigen inspiratiebronnen aan te spreken en om stem te geven aan datgene wat expressie wil in jou. Je gaat op zoek naar de zeggingskracht van jouw muze, naar haar boodschappen uit het onbewuste die om een ontwaken vragen. Je vertaalt dit naar praktische en haalbare stappen. Zo krijgt je verlangen manifestatie in het leven van alledag.

Je bent welkom met vragen of thema’s zoals:
- tevoorschijn komen, kleur bekennen of expressie geven aan je binnenwereld zodat je steviger staat in de buitenwereld
- het neerzetten van je eigen bedrijf of een nieuwe training
- contact hervinden met je eigen voeding en inspiratie (bijvoorbeeld bij depressieve gevoelens en burn-out klachten)

We duiken in de wereld van de inspiratie, van de schoonheid en de rauwheid van de kunsten. Prachtig en afstotelijk, rustgevend en verontrustend, hemels en ontaardend, structurerend en ontwrichtend. We onderzoeken de zeggingskracht die uit een kunstwerk, muziekstuk of gedicht spreekt. Wat raakt dat in jou? Wat heeft het jou te vertellen? Tijdens het avondprogramma ga je een eigen creatief proces aan om de roep van je verlangen symbolisch vorm te geven.

Uitgebreide informatie Direct aanmelden

Voor wie is deze workshop?

Mensen die een stap willen zetten in expressie en manifestatie van hun verlangen. En professionals die hun vaardigheden willen verdiepen om de muze in te zetten in het proces van verlangen naar vorm.

Studiepunten en accreditaties

Deze workshop is geaccrediteerd door de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (44 SBU/1,6 EC).

Vorm

Deze tweedaagse workshop heeft een creatief avondprogramma op de eerste dag. Gastdocent Annemijn Birnie zal ons hierbij ondersteunen.

Kosten

€ 525,00 inclusief avondeten en creatief avondprogramma op de eerste dag.

Opleiders

 • Mirjam Dirkx

  "Zoals ik steeds weer in de tonen van de piano mijzelf kan terugvinden, zo luister ik naar de ander." Lees meer

 • Wietske Jansen Schoonhoven

  "Het onbenoembare zichtbaar maken." Lees meer

Ervaringen

 • Een vorm van waarheidsvinding...

  Vanuit mijn werk kreeg ik het aanbod om te zoeken naar iets wat mij ontspanning zou kunnen bieden. Ik ben hogeschooldocent rekenen-wiskunde en professionaliseer voldoende op vakinhoud; dit keer wilde ik iets doen helemaal alleen voor mijzelf. Mijn oog viel op De Muze. Wat was het een feest! Niet alleen omdat de workshop mij een gevoel van rust en ruimte bracht, maar ook omdat ik mooie inzichten opdeed ten aanzien van mijn verlangen en de andere kant ervan, het gemis. Mirjam Dirkx - de begeleider - beschikt over het vermogen om met haar vragen tot de kern te komen, voorbij aangeleerde patronen en maskers waarmee we ons diepste zijn verhullen. Ik zou het een vorm van waarheidsvinding willen noemen waarbij de antwoorden die ik uiteindelijk op haar vragen gaf, resoneerden met wie ik in wezen ben. Ze deed dit zo liefdevol en tegelijkertijd zo doortastend dat er echt iets in mij kon transformeren. Het deed me denken aan Vergilius die hulp aan een Muze vroeg in de Aeneis om zijn verhaal te vertellen: 'Muze, breng mij de oorzaken in herinnering...' - Belinda Terlouw

 • Een aanrader voor creatieve geesten!

  Tijdens de Muzeworkshop ontdekte ik hoe belangrijk en helend het voor me is om creatief bezig te zijn, omringd te zijn met mensen die daar ook van houden, en mezelf die 'rommeltijd' te gunnen. Mirjam en Wietske wisten, ieder met hun eigen stijl, de juiste snaar te raken, hadden aandacht voor ieders specifieke vraagstuk en zo kwamen we allemaal weer een stapje dichter bij onszelf en onze verlangens. Kortom: een aanrader voor creatieve geesten! - Saskia Schalekamp

Uitgebreide informatie Direct aanmelden