Opvoeden: de twee kanten van de navelstreng

Kinderen, zo dierbaar en zo kwetsbaar. Misschien wil je ze behoeden voor alle gevaar en pijn in de wereld? Hen beschermen voor wat jij als oneerlijk hebt ervaren in het leven. Ze datgene geven, laten zien en meemaken wat jij gemist hebt? Of je poogt ze juist te harden tegen dit alles, zodat ze zich kunnen weren... en vervolgens schrik je van je eigen boosheid of agressie. Ook al weet je met je hoofd dat dit niet de beste strategie is, je lijf handelt soms anders.

Kinderen leggen als een spiegel jouw pijnpunten in het leven bloot. Hoe breng je ze groot, met alles wat je zelf geleerd én gemist hebt in het leven? Ook jij bent een kind, van jouw ouders; je staat in een traditie. Wat geef je bewust en onbewust, gewild en ongewild door?

Het kindgedrag als symptoom

In deze workshop leer je om het ‘moeilijke’ gedrag van je kind(eren) te zien als een symptoom. Als een spiegeling van jouw ervaringen van ooit. Wanneer je deze symptomen thuis kunt brengen, ontstaat er weer ruimte om te ouderen. Langs het kind dat jij ooit was naar het kind van wie jij nu de ouder bent – als belofte aan de toekomst. Zodat je jouw zoon of dochter meer in zijn of haar eigenheid en ontwikkeling kunt zien.

Uitgebreide informatie Direct aanmelden

Voor wie is deze workshop?

Ouders en ouderparen, met vragen over de opvoeding.

Vorm

Deze workshop duurt twee dagen.

Kosten

€ 450,00 inclusief koffie, thee en lunch.

Opleiders

  • Mirjam Dirkx

    "Zoals ik steeds weer in de tonen van de piano mijzelf kan terugvinden, zo luister ik naar de ander." Lees meer

  • Alex Lagas

    "Doorgeven wat ik heb aangenomen" Lees meer

  • Remco Holstege

    "Beweeg wat je weet, weet wat je beweegt." Lees meer

Uitgebreide informatie Direct aanmelden